De jeugdzorg heeft een ernstige gedragsstoornis, zegt nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer. Hij maakt zich ernstige zorgen of kinderrechten voldoende gewaarborgd zijn in Nederland.

Een heldere analyse en strakke verbetervoorstellen van Brenninkmeijer.

Beluister het geluidsfragment.

Bron: http://regelzucht.nl/2012/05/ombudsman-bezorgd-over-de-jeugdzorg

Advertenties
reacties
 1. G.J. McMurter schreef:

  De jeugdzorg heeft een ernstige gedragsstoornis?

  We moeten de ogen sluiten voor hetgeen vermeld werd door de Inspectie Jeugdzorg in de rapporten over het ongelukkige meisje Savannah van 3 jaar en het Maasmeisje van 12 jaar?

  De Tweede kamer moet niet steeds zo hoog van de toren blazen bij zulke incidenten die niet uit te sluiten zijn en risico’s die niet te vermijden zijn, omdat het ongezonde enorme angsten oproept?

  We moeten de oplossingen zoeken in veel te ingewikkelde procedures; bestuurs lagen;verschillende financiele stromen; machts verhoudingen?
  En dat wordt een heldere analyse en strakke verbeter voorstellen van Mijnheer Brennickmeijer genoemd?
  Dat wordt dus weer tien jaar onderzoek, zonder dat kinderen daarvan profiteren!
  Dat vind ik gedragsgestoord!

  Leest u de Rapporten van de Inspectie Jeugdzorg over het Maasmeisje van 12 jaar en het meisje Savannah van 3 jaar er eens opna.
  Daar moeten we vooral de ogen niet voor sluiten!
  Zo op internet op te zoeken.

  Onderzoek naar de kwaliteit van het hulpverleningsproces aan Savannah.
  Inspectie Jeugdzorg, Utrecht 2005.

  Onderzoek Maasmeisje. Rapport Bureau Jeugdzorg Rotterdam
  Openbaar Rapport april 2007.

  Sommige zaken hebben helemaal niets te maken met ingewikkelde procedures,bestuurs lagen, verschillende financiele stromen en machtsverhoudingen en het niet kunnen vermijden van risico’s en incidenten.
  Het leven is niet perfect en zal het ook nooit worden, maar dat is geen reden om wat verkeerd is gegaan en gruwelijk is uitgepakt in de doofpot te stoppen en te accepteren als onvermijdbaar?

 2. G.J. McMurter schreef:

  Beide bovengenoemde Rapporten van de Inspectie Jeugdzorg spreken boekdelen over hetgeen allemaal verkeerd is gegaan bij de bescherming van beide ongelukkige kinderen!

  Als de heer Brenninckmeyer zo goed weet welke ingewikkelde procedures, bestuurslagen , verschillende financiele stromen en welke machtsverhoudingen een rol spelen dan moet hij maar zo snel mogelijk to the point komen en niet in het algemeen gaan roepen dat de Jeugdzorg aan een gedragsstoornis lijdt, want daar kan niemand iets mee!

  En niet buiten gaan sluiten de onvolkomenheden Jeugdhulpverlening waarover hij geen kennis bezit en is verwoord in de Rapporten van de Inspectie Jeugdzorg en deze af te doen als onvermijdelijke incidenten en niet uit te sluiten risico’s.

  Bovendien wordt het eens tijd dat een Ombudsman (Nationale- en Kinder-) geen deel meer uitmaakt van het gesloten klachtensysteem dat Jeugdzorg is en waar hij als rechter en ook de huidige Inspectie Jeugdzorg in opgenomen zijn.
  De Nationale Ombudsman wordt betaald of mede betaald door Jeugdzorg Nederland en dat betekent een ernstige verstrengeling van belangen!

  Een gesloten klachtensysteem dat maakt dat de Jeugdzorg zich niet kan verbeteren, maar vooral is gebaseerd op het feit zoveel mogelijk hetgeen is misgegaan in de doofpot te stopppen om grote schade claims te voorkomen!

  De Jeugzorg heeft zichzelf tot de tanden toe bewapend en sluit zich op in een gesloten Bastion.
  Als je zorgen bij de Nationale Ombudsman meldt over Jeugdzorg word je doorverwezen naar de Inspectie Jeugdzorg en krijgt je klacht dus geen volgnummer van de Nationale Ombudsman!

  De Inspectie Jeugdzorg zegt dat je je klachten mag melden. De Inspectie jeugdzorg gaat dan in overleg met bijvoorbeeld het AMK, maar je krijgt er nooit meer iets van te horen!
  Hoe schokkend!
  Ook de Kinderombudsman draait reeds vrolijk mee in dit gesloten klachtencircuit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s