Lot onduidelijk van vrouw die haar kinderen uit tehuis haalde

Geplaatst: 17 december 2012 in Criminele Organisatie, Jeugdzorg Maffia, Kinderontvoering, Kinderroof en Kindergijzeling

EINDHOVEN – Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de vrouw, die donderdag haar vijf kinderen naar Bureau Jeugdzorg bracht. Ze had de kinderen op 23 oktober meegenomen uit het tehuis van Stichting Maashorst in Reek.

Volgens de advocaat van de moeder, Caspar Jansen, komt ze later vrijdag met een verklaring. De kinderen zijn één tot negen en zijn allemaal verstandelijk beperkt. De vrouw heeft ze na overleg met haar man vrijwillig teruggebracht, zo zegt haar raadsman.

Ilegaal in Nederland
Het gaat om vier jongens (Dennis Adzovic, Pablo, Toni en Armani) en een meisje (Mariella). De vrouw en haar kinderen zijn illegaal in Nederland. Voor de moeder dreigt uitzetting. De vader van het gezin zou in de gevangenis zitten.

Jansen bestrijdt dat de moeder haar kinderen heeft ontvoerd zoals de politie heeft gezegd. Volgens hem was ze het niet eens met de beslissing van de rechter om de kinderen in pleeggezinnen te plaatsen. Ook was ze teleurgesteld in Bureau Jeugdzorg. De kinderen waren op last van de rechter onder toezicht van Bureau Jeugdzorg geplaatst. Ze kwamen terecht bij pleeggezinnen toen het gezin geen huis of inkomen had. Bovendien heeft de moeder geen verblijfsvergunning.

Grote zorgen
Jeugdzorg en de politie hebben zich de afgelopen weken grote zorgen gemaakt over de ontvoering van het vijftal. De politie sloeg twee weken geleden om die reden alarm op tv. Eerder liet Jansen weten dat de kinderen in goede gezondheid waren.

De vrouw nam ze mee tijdens een bezoek aan het tehuis in Reek. Bureau Jeugdzorg hield er geen rekening mee dat de moeder haar kinderen zou ontvoeren en daarom was er geen toezicht tijdens haar bezoek aan de kinderen.

Eerste publicatie: vrijdag 14 december 2012

Bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news/185400482/Lot+onduidelijk+van+vrouw+die+haar+kinderen+uit+tehuis+in+Reek+haalde.aspx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s