Ouders zijn huiverig om opgenomen te worden in de verwijsindex dat blijkt uit een evaluatie van dit systeem

Ouders worden vaak niet ingelicht wat de verwijsindex precies inhoud en moeten het meestal doen met een simpel foldertje wat overhandigd word in plaats van goede en voltallige uitleg en motivatie wat een vermelding in de verwijsindex inhoud en wat de gevolgen daar van zijn.

niet alleen de ouders zijn huiverig voor een vermelding ook Professionals ervaren een drempel om te melden, omdat zij bang zijn het vertrouwen van de ouders/jeugdige te schaden door te melden en omdat ze niet goed weten wanneer een melding opportuun is. Het beeld is dat de verwijsindex aan kracht zou winnen als er vaker gemeld wordt.

Daartegenover staat dat sommige professionals voor de contacten met andere professionals binnen de regio niet het gevoel hebben dat melding in de verwijsindex veel meerwaarde heeft. Zij ervaren de andere contacten met professionals, zoals in diverse casusoverleggen, als een zinvoller manier van afstemming zoeken met andere professionals dan het contact leggen via de verwijsindex.

Dit beeld wordt onderschreven door het feit dat slechts 30% van de gevallen waarin de verwijsindex professionals die bij dezelfde jeugdige zijn betrokken bij elkaar brengt, professionals betreft die werkzaam zijn binnen elkaars regio.

http://www.antibjz.nl/page/articles.html/_/jeugdzorg-algemeen/ouders-huiverig-om-opgenomen-te-worden-in-de-ve-r1563

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s