EO tv-uitzending filmt door met het aantal uithuisplaatsingen van kinderen

Geplaatst: 19 december 2012 in Criminele Organisatie, Jeugdzorg Maffia, Kindermisbruik en Kindermishandeling, Kinderontvoering, Kinderroof en Kindergijzeling, Seksueel Kindermisbruik en Kinderverkrachting

‘We schieten door met uit huis plaatsen van kinderen’

http://www.eo.nl/tv/devijfdedag/artikel-detail/we-schieten-door-met-het-aantal-uitbuikplaatsingen/

Volgens advocaat jeugdrecht Reinier Feiner nemen het aantal kinderen dat foutief uit huis wordt geplaatst toe. In zijn praktijk zag hij het gebeuren dat een kind snel uit huis geplaatst wordt, maar later toch weer terugkwam omdat er toch geen gevaar was.

Volgens hem vraagt de maatschappij om veiligheid die we niet kunnen waarmaken. Elk lijden en mishandeling van een kind moeten we voorkomen, maar dat kan niet, vindt de advocaat.

Volgens Marie-Louise van Kleef ziet de kinderbescherming ook steeds meer ernstige
situaties

Ouders raken na tien minuten hun kindje kwijt

Bekijk hieronder de reportage uit juni 2012.

http://www.eo.nl/tv/devijfdedag/artikel-detail/ouders-raken-na-tien-minuten-hun-kindje-kwijt/

Moniek de Boer en Arjan Pot weten voor de geboorte al dat ze hun kindje niet mogen houden. Verschillende instanties vrezen dat zij hun kindje zullen verwaarlozen. En dus wordt het tien minuten na de geboorte meegenomen.

In juni 2012 zond De Vijfde Dag een special uit over opvoeden. In de special werd het verhaal vertelt van Moniek de Boer en Arjan Pot. Aan het begin van het nieuwe jaar kijkt De Vijfde Dag hoe het nu met ze gaat.

Bron: http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/12/uitzending-we-schieten-door-met-het.html

Advertenties
reacties
 1. G.J. McMurter schreef:

  Volgens Marie-Louise van Kleef ziet de kinderbescherming steeds meer ernstige situaties.

  Ten eerste groeit de bevolking, dus moet de hulpverlening ook groeien, ten tweede is mevrouw van Kleef, omdat er geen op wetenschappelijke gronden gebaseerd systematische terugkoppelingsonderzoek wordt verricht, zich helemaal niet bewust wat er zich onder haar vleugells afspeelt.
  Dat zal ze zich ook niet bewust worden, want jeugdzorg kent een gesloten klachtencircuit.

  Dat mevrouw van Kleef steeds ernstiger situaties ziet, komt omdat bij het AMK de Jeugdzorg Wet
  wel op een heel merkwaardige manier wordt uitgelegd en dat sinds het Bureau Vertrouwensartsen is verdwenen, bijna de gehele preventieve zorg om erger te voorkomen ook is verdwenen!
  Logisch toch dat je dan steeds ernstiger situaties ziet?

  Als mevrouw van Kleef niet langer in het duister rond wil tasten, dan moet ze zich hard maken voor een objectief open klachtensysteem.

  T

 2. G.J. McMurter schreef:

  Het uit huis plaatsen van het kindje van Moniek de Boer en Arjan Pot is dan ook alleen nog gebaseerd op vrees dat zij hun kindje zullen verwaarlozen?
  Dat is nu weer heel erg voorbarig! Ik heb bij deze mensen ook geen uitgehongerde vissen in het aquarium zien rond zwemmen en ook de andere dieren zagen er goed verzorgd uit. Eerlijk gezegd vond ik het er bij Moniek de Boer en Arjan Pot er erg gezellig uitzien.

  Of moest de baby bij deze mensen meteen na de geboorte weggenomen worden, omdat er in Nederland geen cent wordt uitgegeven aan wat ondersteuning en hulp bij de opvoeding?
  Oma kon ook best haar steentje bijdragen. Nu draagt zij het leed van kinderen en kleinkind met zich mee en haar eigen leed haar kleinkind ook verloren te hebben.
  Wat een mensenleed wordt daar veroorzaakt.

  Dat alles komt omdat er geen preventieve zorg bestaat in Nederland!
  Daar wordt geen cent aan uitgegeven!
  Uit huis plaatsing is de enige handeling die Jeugdzorg kent!
  Uit huis plaatsing uit vrees voor het nog onbekende….,
  inplaats van ondersteuning, adviezen geven, complimenten uitdelen als het goed gaat!
  Wat een lieve mensen die Moniek en Arjan …. wat een gezellige baby en wat een angsthazen die jeugdzorg om met argumenten te komen …. als uw moeder straks doodgaat!
  Iedereen gaat straks dood … ook alle jeugdzorgwerkers en nergens wordt aangegeven wanneer het de tijd is om te gaan, maar in ieder geval is een kind behalve zijn ouders ook weer een leive oma verloren!
  Wat een kinderleed en dat alles gebaseerd op voorbarigheid en angst van de Jeugdzorg!
  Angst van de jeugdzorg?
  Of hebberigheid van de Jeugdzorg ….?

  De jeugdzorg is net een kruidenier die moet zien dat zijn schappen vol met kinderen blijven gevuld anders valt er niets meer te verdienen, komen er banen te vervallen… komen er panden leeg te staan….dus een nieuwe populatie handelswaar moet worden aangeboord … het weghalen van kinderen net na de geboorte gebaseerd op voorbarige conclusies en gespeelde angsten van jeugdzorgwerkers, die achteraf trachten te bewijzen dat ze in hun gelijk stonden door de ouders psychologische testen af te laten nemen.

  Een nieuwe soort van psychologen is geschapen die blijkbaar tests kunnen ontwerpen waarmee bewijs in de toekomst kan worden geleverd dat ouders bij voorbaat geen goede ouders zouden zijn de nieuwe populatie HZ-psychologen (H staat voor helder en Z voor ziende), die ook vervolgens geen afstand willen doen van hun in het leven geroepen extra inkomsten.
  De een zijn dood is nu eenmaal de ander zijn brood!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s