Prerogatief

Het woord viel al vaker op ‘Darkhorse’. Ik kende het niet, nu wel na even googlen:

Een prerogatief, is in het staatsrecht en het bestuursrecht een recht dat aan een bestuurder of autoriteit met uitsluiting van alle anderen, is opgedragen. Het begrip wordt vooral in samenhang met de rechten van de kroon of van de koning in het bijzonder gebruikt.

Het lijkt wel of ‘Jeugdzorg’ het prerogatief op het kind, de ouder(s), het gezin heeft. Heeft ‘Jeugdzorg’ dit zich zelf toegeëigend? Of is ‘Jeugdzorg’ te vergelijken met een allodium, Latijns begrip (ook maar even opgezocht) dat staat voor ‘Een uitzonderlijke vorm van grondbezit, waarover het bezitsrecht absoluut is’?

Boven een allodium staan bij wijze van spreken alleen nog God en de Zon. De koning schonk zo’n gebied vroeger aan een trouwe vazal. Deze had vervolgens totaal geen verplichtingen meer binnen dat gebied aan de koning. Een allodium maakte geen deel meer uit van het koninkrijk waarbinnen het was gelegen. De rechtspleging kon dus naar eigen goeddunken van de vazal worden vormgeven.

‘Jeugdzorg’, de vazal die koning is geworden, lijkt zo langzamerhand een Staat binnen een Staat te worden, met eigen regels en wetten. Waar kinderen/ouders/gezinnen als lijfeigenen, jeugdzorgwerkers en rechters als lakeien, leerkrachten/artsen/politie als horigen, ten dienste staan van ‘Jeugdzorg’.

Om verzekerd te zijn van voldoende opbrengst werden er vroeger in de oogsttijd plundertochten georganiseerd. Een deel van de buit bestemde de koning als beloning voor zijn vertrouwelingen, die zelf konden bepalen wat zij er mee wilden doen. Een ander deel was bedoeld om de ondergeschikten aan het werk te houden en zo doende in hun- en zijn onderhoud te voorzien. De huidige ‘Verwijsindex Risicojongeren’ en de oproep tot meldingsbereidheid aan de diverse meldingsbevoegden binnen het jeugdzorggebied lijkt een moderne variant hierop.

http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/06/jeugdzorg-cultuur-het-prerogatief-om.html

Anoniem

Bron: http://jeugdzorg-darkhorse.blogspot.nl/2012/12/koning-jeugdzorg.html

Advertenties
reacties
 1. G.J. McMurter schreef:

  Het koninkrijk Jeugdzorg kent een gesloten klachten circuit, waarbinnen ieder zich goed juridisch heeft ingedekt zodat zij nergens verantwoordelijk voor kunnen worden gehouden!

 2. G.J. McMurter schreef:

  Het gevolg van zo’n gesloten klachtencircuit is dat de jeugdzorg zich op geen enkel punt kan vernieuwen en verbeteren en herorganiseren.
  Dit is onder andere gelegen in het op een onwetenschappelijke wijze doen van onderzoek.
  Hieruit vloeit enorme angst voort, omdat men wel begrijpt dat er veel zaken niet kloppen, maar om Klokkenluider te zijn en je leven verwoest te zien worden ……..
  Het is te vergelijken met Hitler Duitsland, men weet niet meer zonder kleerscheuren uit het systeem te ontsnappen!

 3. G.J. McMurter schreef:

  Maar het systeem staat op knappen!
  Jeugdrecht advocaten komen in protest.
  Ouders komen in steeds grotere getalen op tegen onrecht en zoeken elkaar op inplaats van als individualisten niet opgewassen te zijn tegen het jeugdzorg systeem.

  Veel artsen, leerkrachten en politie protesteren nog in stilte tegen het beleid dat jeugdzorg heet en waarmee ze niets meer te maken willen hebben en families beschermen tegen uit huis plaatsingen. Wanneer laten zij gezamenlijk hun kritische stem eens horen?

  Er is een zeer kritische situatie ontstaan!Er ontstaan gaten in de jeugdzorg en men moet mensen aan het werk houden en gebouwen onderhouden.

  Er worden nieuwe wegen aangeboord om vooral alle lege plekken in de jeugdzorg weer op te vullen.
  Ondertussen worden er gemiddeld duizenden en duizenden kinderen zwaar mishandeld en blijven mishandeld, omdat geen drie professionals hebben gezien dat ze ernstig worden mishandeld.

  In Nederland moet een deel van de kinderen wachten op hulp tot men ernstig is mishandeld en dan kan men alleen nog maar in een pleeggezin terecht komen of in een justtiele gevangenis of kindertehuis, want men heeft overgeslagen tijdig hulp te verlenen.

  Daarnaast richt men zich op individuele gevallen, zoals de moeder die allergisch is voor glaswol en uiteindelijk haar kind kwijt raakt of baby’s die vlak na de geboorte al uit huis worden geplaatst. “tJa, de gaten moeten worden opgevuld en dat noemt men dan preventieve zorg.

  Preventieve zorg voor kind en moeder (die volgens het kinderrechtenverdrag recht hebben op pre- en postnatale zorg) is wat anders dan preventief kinderen vlak na de geboorte uit huis plaatsen!
  Het is bedacht door economen, die in de Jeugdzorg zijn over vertegenwoordigd en geen cent willen uitgeven aan zorg en hulp voor kinderen en ouders!

  Door pedagogen die met hun onderzoeken een rechtvaardiging vinden kinderen uit huis te plaatsen, omdat een kind ook bij pleegouders geworteld kan zijn.
  Dat kan, maar, het is beslist niet altijd het geval!

  Het machtige apparaat Jeugdzorg, waarin ook juristen een belangrijk rol vervullen en alleen maar willen straffen en vooral de jeugdzorg werkers zelf beschermen.
  Voor straf baby’s overplaatsen naar weer een nieuw pleegezin als de vader protesteert dat zijn kind hem en zijn vrouw zijn ontnomen.
  Schrijnender kan het niet!
  Straffen!
  Zorg onthouden!
  Bezuinigen op het meest geliefde en kwetstbaarste in de maatschappij, onze kinderen,
  En geen cent uit willen geven aan werkelijke preventieve zorg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s